35 år med frihed på hjul: Volkswagen Erhvervsbiler giver med California CONCEPT en forsmag på fremtiden for den ikoniske autocamper

  • Volkswagen Erhvervsbiler præsenterer på den årlige Caravan Salon-messe i Düsseldorf (25. august – 3. september) en ny generation af den ikoniske California-autocamper
  • California CONCEPT er baseret på Multivan og kommer med plug-in-hybrid-drivlinjeteknologi
  • Premieren på den første California "made in Hannover" fandt også sted for præcis 20 år siden på Caravan Salon-messen i Düsseldorf

I 1988 havde den første California, der var baseret på en VW Bus (T3), verdenspremiere på Caravan Salon-messen i Düsseldorf. Præcis 35 år og 260.000 producerede enheder senere præsenterer Volkswagen Erhvervsbiler California CONCEPT – en forsmag på fremtiden for den ikoniske autocamper. Produktionsversionen af den nye California-generation skal produceres på Volkswagen Erhvervsbilers fabrik i Hannover fra 2024.

California CONCEPT - alt er nyt, alligevel er alt som det plejer at være. For mange mennesker er California Coast og Ocean-modellerne allerede indbegrebet af frihed på hjul. Med California CONCEPT åbner Volkswagen Erhvervsbiler et vindue ind til fremtiden for den mest succesrige autocamper nogensinde. Baseret på den lange version af Multivan bliver også næste generation af California unik blandt autocampere. En stribe af innovative ideer styrker to-biler-i-én-konceptet, hvor bilen kan bruges som MPV til hverdagsbrug og som autocamper klædt på til ethvert rejseeventyr, når det er ferietid.

Det er ikke kun de gode køreegenskaber fra Multivan, der blev lanceret i 2021, kombineret med 35 års erfaring, der gør California CONCEPT til vor tids ideelle autocamper. For første gang vil California byde på plug-in-hybrid-teknologi, der giver endnu mere fleksibilitet og kørekomfort. Denne drivlinje er kraftfuld, brændstoføkonomisk, og med muligheden for at køre på strøm står den for en fremtidsorienteret og ansvarlig mobilitet. Samtidig byder den på en lang rækkevidde og mulighed for kørsel langt fra de befærdede hovedfærdselsårer. Det er trods alt ikke kun naboerne på parkeringspladsen, der nyder hybridkørslen, når man næsten lydløst glider forbi dem.

California – en livsstil.

California er mere end bare en autocamper, det er en livsstil på fire hjul, en kørende ambassadør for frihed. I løbet af fire generationer er der til dato solgt mere end 260.000 enheder af denne kompakte autocamper. De har alle en vigtig detalje til fælles: pop-up-taget. Et næsten to meter højt telt. Og derfor – så meget kan afsløres inden verdenspremieren – vil California CONCEPT selvfølgelig også være på Caravan Salon-messen med pop-up tag.

Tilbageblik – 35 år California.

Historien om California begynder i 1988 med en speciel autocampermodel baseret på Transporter-generationen T3. I sensommeren samme år blev denne første California præsenteret på Caravan Salon-messen. Den kunne bestilles i de to farver "pastel hvid" og "marsala rød". Indretningsarkitekterne udviser stilsans med det hvidgrå og enkelt designede køkkenelement. Prisen var 39.900 DM. Den attraktive pris, smarte detaljeløsninger og den robuste teknologi i Transporter gør California til et hit - 5.000 enheder blev solgt i det første år. I årene efter udviklede California sig fra at være en specialmodel til at blive en modelserie, og den blev mere og mere populær og rundede over 22.000 eksemplarer på kun tre år.

Skiftet fra T3 til T4 i august 1990 var en teknisk revolution. For efter fire årtier med baghjulstrukne varebiler med firecylindrede boxermotorer, vender specialisterne hos Volkswagen Erhvervsbiler det hele om: De sætter motoren foran og den trækker på forhjulene. Dette ændrer alt: designet, undervognen, motorerne og den tilgængelige plads. Der er nu væsentligt mere plads, især bagtil. Og det udnytter California T4 perfekt: den giver mere plads til at rejsen end nogen anden autocamper på daværende tidspunkt. Sloganet for reklamekampagnen i forbindelse med markedsintroduktionen lød: "Hotel California. Rolig beliggenhed, komfortable møbler, panorama-udsigt garanteret.” En hentydning til sangen af bandet The Eagles og hotellet i West Hollywood, der indgår i sangteksten. Faktum er: California T4 er også et hit og sælger omkring 39.000 enheder i 2003.

En ny California baseret på den femte generation af Transporter introducerer en ny dimension af komfort i kompakte autocampere. Alligevel forbliver denne California også tro mod det innovative, rumlige koncept fra den originale California. I 2015 vælger omkring 55.000 eventyrlystne mennesker en T5 California, som for længst er blevet den mest succesrige autocamper i sin klasse. Detaljer som sengen med lamelramme integreret i pop-up-taget, campingstolene gemt i bagklappen eller campingbordet klikket ind i skydedøren gør California til en schweizerkniv blandt campister. I 2015 følger California baseret på sjette Transporter-generation, der med sine talrige nye assistancesystemer løfter salget til nye højder: I 2017 satte T6 California salgsrekord for modellen med 15.155 nyregistreringer på kun ét år.

Den 30. august 2019 præsenterer Volkswagen Erhvervsbiler California 6.1 – selvfølgelig igen på Caravan Salon-messen. Til dato er der bygget mere end 175.000 California. Den nye California 6.1 fortsætter sine forgængeres succeshistorie. En af dens nye funktioner er en berøringsskærm i overhead-konsollen, som kan bruges til at styre alle de væsentlige camperindstillinger og giver adgang til en bred vifte af informationer.

Ombord på California CONCEPT vil dette display blive forvandlet til en skærm i tablet-format og vil vise en ny, innovativ side af denne autocamper. Og forresten: Ingen har nogensinde sagt, at en Californien kun skulle have én skydedør. Der er lagt til et spændende nyt kapitel for den ikoniske autocamper.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk